X

Een vraag?
Bel ons:
03/776.53.91

Home > Verzekeringen > Particulieren > Mijn gezin > Reis(bijstands)verzekering

Reis(bijstands)verzekering

U reist alleen of in gezinsverband, één of meerdere keren per jaar, in Europa of waar ook ter wereld? Vertrek met een gerust gemoed dankzij onze reisverzekering. De reisverzekering is een zeer soepele verzekering en kan volledig aangepast worden aan uw behoeften.

Deze verzekering biedt een zeer ruime dekking zoals reële medische kosten, psychologische bijstand na blijvende invaliditeit, upgrade voor reisongemakken, annulatiekosten, bagageverzekering, een dekking bij kaping, repatriëring, bijstand aan het voertuig, enzovoort...Offerte aanvragen Contacteer ons Bestel onlineIn dit onderwerp:

 • 1. Waaruit bestaat een reisverzekering? En wat is er in gedekt?


  Er bestaan verschillende formules van een reisverzekering of reisbijstandsverzekering. We geven u hier een overzicht van wat deze verzekering precies dekt:

  • Bijstand aan de personen: dit is de hulp die wordt geboden indien iemand ziek wordt, een ongeval heeft of zou overlijden. De juiste waarborgen en bedragen zijn verschillend volgens de formule die je kiest en volgens de verzekeraar.
  • Bijstand aan de wagen: dit is de hulp die kan geboden worden voor je wagen waarmee je reist, en aan de passagiers van de wagen.
  • Annulatieverzekering voor de reis: in sommige gevallen moet je soms je reis annuleren (bij ziekte, overmacht,...). Een annulatieverzekering zal, geheel of gedeeltelijk, de kosten van de reis vergoeden die je had geboekt.
  • Verzekering van de bagage: de verzekeraar zal een vergoeding betalen als er iets met je bagage zou gebeuren (verlies, schade,...).

  TIP: eventuele andere belangrijke verzekeringen op reis: de familiale verzekering, de hospitalisatieverzekering, de rechtsbijstandsverzekering, ...
 • 2. "Ik heb een reisbijstandsverzekering via mijn VISA of MasterCard!"


  "Ik heb reeds een reisbijstandsverzekering via mijn VISA of MasterCard! Moet ik dan nog een reisbijstand afsluiten?"

  "Ik heb een reisbijstand via mijn ziekenfonds (mutualiteit)! Moet ik dan nog een reisbijstand afsluiten?"

  M.b.t. een VISA of MasterCard zullen de voorwaarden van deze kaarten wellicht veel beperkter zijn alsook de maximum bedragen die worden uitbetaald wanneer een feit zich voordoet.

  In het geval van je mutualiteit (= ziekenfonds), is de tussenkomst vaak beperkt tot enkel personenbijstand en dan nog uitsluitend in geval van dringende gezondheidsredenen.


  TIP: Vóór je op vakantie vertrekt, ga dan zeker voor jezelf (en/of je gezin) na wat je nodig hebt en welke risico's al worden gedekt door andere verzekeringen.