X

Een vraag?
Bel ons:
03/776.53.91

Home > Verzekeringen > Particulieren > Mijn voertuig > Aanvullende waarborgen

Omnium & mini-omnium

Uw auto is nieuw of minder dan 5 jaar oud?
In dat geval kunt u uw verzekering burgerlijke aansprakelijkheid het best aanvullen met een omnium. Met onze hulp stelt u, à la carte, de bescherming samen die het best overeenstemt met uw prioriteiten. U kunt de bedragen van de vrijstelling combineren met de afschrijvingen zoals u zelf wenst.

Een omnium is dus een bijkomende verzekering die u kunt afsluiten, bovenop de verplichte autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid. Met een omniumverzekering vergoedt de verzekering de (volledige) schade aan uw eigen voertuig, op de eventuele franchise na.


Let op: Uw lichamelijke schade vergoedt de omniumverzekering niet, net zomin als de lichamelijke en materiële schade van de tegenpartij. Daarvoor zijn er respectievelijk de verzekering veilig op weg/verkeer en de verplichte autoverzekering Burgerlijke aansprakelijkheid.

Offerte aanvragen Contacteer onsOns advies: U koopt ...

 • ... een nieuwe of recente auto? Kies de Full Omnium


  De Full Omnium wordt ook wel de “All-risk formule” genoemd. Deze biedt namelijk de meest comfortabele dekking. De full omnium bepaalt dat u ook verzekert bent voor de zogenaamde "eigen materiële schade". Bovendien dekken de meeste Full Omnium autoverzekeringen ook de beschadiging van uw wagen door vandalen!


  Concreet bent u in de volgende gevallen beschermd:

  1. Natuurlijke gevaren: brand, glasbreuk, natuurkrachten en botsing met dieren.
  2. Diefstal: diefstal of poging tot diefstal, car- of homejacking en beschadiging als gevolg van diefstal of poging tot diefstal.
  3. Materiële schade: botsing, vervoer van het voertuig, inclusief laden en lossen en vandalisme of kwaad opzet.


  De vrijstellingen

  De vrijstelling is het deel van het schadebedrag dat eventueel te uwen laste blijft na een schadegeval. We stellen 2 types vrijstellingen voor :

  1. Vaste vrijstellingen in bedragen. Zo kent u onmiddellijk het bedrag dat te uwen laste blijft bij een schadegeval.
  2. Engelse vrijstellingen. In dat geval wordt de vrijstelling afgeschaft na totaalverlies of indien de kostprijs van de herstellingen, uitgevoerd in een van onze geconventioneerde garages, hoger is dan het gekozen bedrag.


  Welke vergoeding krijgt u bij een totaalverlies?

  Bij totaalverlies krijgt u een vergoeding die overeenstemt met de waarde van uw wagen op het ogenblik van het schadegeval. Om deze te berekenen, trekken wij van de verzekerde waarde van uw voertuig een vooraf overeengekomen percentage af, afhankelijk van de ouderdom van uw voertuig : dat noemen we de afschrijving. Wij stellen 2 types afschrijving voor:

  1. De aangenomen afschrijving: de verzekerde waarde blijft behouden gedurende een bepaalde periode (6, 12 of 24 maanden) en daalt vervolgens lichtjes elke maand.
  2. De functionele afschrijving voorziet in een vergoeding die heel dicht bij de werkelijke waarde van het voertuig ligt, vanaf de 1e maand.


 • ... een tweedehandsauto? Kies de mini-omnium


  De mini-omnium is bedoeld voor voertuigen die al enkele jaren oud zijn, of voor tweedehandsvoertuigen.Als stelregel gebruikt men dan veelal dat een mini-omnium interessant is wanneer de autolening is afbetaald of wanneer de waarde van uw voertuig onvoldoende hoog is om de kostprijs van een full-omnium te rechtvaardigen.


  Concreet bent u in de volgende gevallen beschermd:

  1. Natuurlijke gevaren: brand, glasbreuk, natuurkrachten en botsing met dieren.
  2. Diefstal: diefstal of poging tot diefstal, car- of homejacking en beschadiging als gevolg van diefstal of poging tot diefstal.


  Ter info: De mini-omnium is eigenlijk een afgeslankte versie van de full-omnium autoverzekering (zie hierboven). Deze laatste biedt ook dekking voor de materiële schade veroorzaakt aan uw voertuig.
 • ... een tweedehandsauto? Kies de omnium voor auto's ouder dan 2 jaar


  Zelfs al is uw wagen meer dan 2 jaar oud, u wil hem de bescherming bieden die hij verdient. Onze omnium24+ biedt alle waarborgen van een omniumverzekering.


  Waarom deze verzekering?

  Deze omvat:

  1. Alle waarborgen van een omnium.
  2. Een premie die rekening houdt met de aankoopprijs die u heeft betaald voor de wagen.
  3. De reparatiekosten bij total loss bedragen meer dan de waarde van uw auto? Dan kunt u onder bepaalde voorwaarden nog altijd kiezen voor herstelling.