X

Een vraag?
Bel ons:
03/776.53.91

Nieuwsbrieven

Archief nieuwsbrieven

Veilig rijden bij slecht weer: onze tips


Regen, ijzel, mist… Winterweer is niet alleen deprimerend, het is ook gevaarlijk op de weg! Lees onze tips en ga veilig de baan op bij slecht weer.

Pas uw rijstijl reeds aan in het najaar

Sneeuw en ijzel laten nog even op zich wachten, maar pas alvast uw rijgedrag aan. De herfst brengt immers ook gevaren mee:

  • Herfstbladeren zijn een lust voor het oog met hun schitterende kleuren, maar op de weg vormen ze een risico. Zorg ervoor dat u niet uitglijdt!
  • Regen is vermoeiend voor de ogen en verhoogt bovendien de remafstand met 30%! Druk het gaspedaal dus niet te diep in en ga niet bumperkleven

Enkele voorzorgsmaatregelen in de winter

Zorg voor de juiste reflexen eens de winter in het land is!

  • We hoeven u niet meer te vertellen dat traag rijden een must is als er sneeuw ligt en zeker als die is aangevroren! Als u het rempedaal indrukt, verandert uw auto in een slee! Rem dus op de motor, ga zuinig om met het gaspedaal en rem alleen als het echt niet anders kan.
  • Vooral op bruggen moet u extra opletten. De koude lucht die boven en onder bruggen en verhoogde wegen doorstroomt, zorgt ervoor dat ze sneller bevriezen.
    En iedereen weet dat ijzel een ware plaag is tijdens het rijden.
  • Als er een dik pak sneeuw op de weg ligt, tracht dan in de sporen van uw voorgangers te rijden. Zo hebt u uw wagen beter onder controle.
  • Nog een winters gevaar: mist die de zichtbaarheid beperkt! Gebruik dus zeker uw mistlichten, maar niet uw grootlichten want dat is niet alleen verboden, ze kunnen u ook verblinden.

Besluit: voorzichtigheid is geboden! Neem geen onnodige risico’s en tracht bij zeer slechte weersomstandigheden thuis te werken of het openbaar vervoer te nemen.


 

Bron: https://www.axa.be/ab/NL/dossiers/preventie/Pages/autorijden-tips-bij-regen-en-sneeuw.aspx

 


Overzicht nieuwsartikels